شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
صافی

حوزه/ حضرت آیت الله صافی گلپایگانی تصریح کردند: غدير، صراطي است كه رهپويان حقيقت بايد از آن عبور كنند و گمشدگان در وادي خوف، خطر، تاريكي و ضلالت، راه خود را به آن مقصد به اتمام برسانند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»  نوشتار این  مرجع تقلید به مناسبت دهه مبارکه ولایت بدین شرح است

مکتب غدير، مکتب جهاد، مکتب ايمان، مکتب قرآن و استمرار مکتب همه انبياء است. غدير، صراطي است كه رهپويان حقيقت بايد از آن عبور كنند و گمشدگان در وادي خوف، خطر، تاريكي و ضلالت، راه خود را به آن مقصد به اتمام برسانند.

* نظامی که منقطع نخواهد شد

نظامي که در غدير به آن‌صورت عام و جلوه رسمي به همگان اعلام شد، نظامي است که همواره استمرار داشته و هرگز منقطع نخواهد شد و زمين هيچ‌گاه از شخصي که صاحب، مدير و رهبر آن نظام باشد خالي نخواهد ماند.

صفحه‌ غدير هنوز پايان نيافته است و تا ظهور موفور السرور آخرين خورشيد از سلاله غدير ادامه دارد و عاشقان غدير، منتظر جانفشاني در ركاب فرزند غدير مي‌باشند.

آري، غدير روز ميثاق و روز بيعت مجدد با مولاي انسانيت و با يگانه‌امام دادگستر و مظلوم جهان بشريت است.

* از بعثت تا غدیر، از غدیر تا ظهور

غدیر روزي است که در تعالي و عظمت، با روز بعثت حضرت خاتم الانبياء‌ صلّي‌الله عليه و آله همطراز است. هر دو آغاز است و هر دو يوم الله الاکبر است.

براي اين دو روز، روز سوم، روز ظهور مصلح يگانه آخر الزمان، منجي عالم بشريت، عدل کل و موعود رسل حضرت قائم آل محمد صلوات‌الله عليهم اجمعين است؛ شخصيّت بلندپايه‌اي که انبيا و صحف آسماني به ظهور او بشارت داده‌اند و «يَمْلَأُ الأرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً»(1) از اوصاف مختصّه او است و «هُوَ الّذي يفْتَحُ اللهُ عَلى يَدَيْهِ مَشَارِقَ الأرْضِ وَ مَغَارِبَها»(2) برنامه قيام و اقدام او است.

* بشارت ظهور در خطبه غدیر

همان گونه که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در خطبه پر از معنا و مفهوم غدیر، بارها بشارت حکومت عدل حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف را می دهد، صاحب غدیر حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نیز در مواضع و مواقع مختلف بارها و بارها این امتداد غدیری را اعلان نموده اند.

* خطبه مهمّ علوی در بشارت به وجود صاحب الامر علیه السلام

به طور مثال آن حضرت در خطبه ای نورانی و معرفت بخش، به وجود استمرار دهنده راه غدیر یعنی حضرت بقیة الله الاعظم ارواح العالمین له الفدا بشارت می دهد که جا دارد مختصری از این خطبه بگوییم: مورّخ و دانشمند بزرگ مسعودي در مقدّمه کتاب مروج الذّهب - کتابي که شهرت جهاني دارد و مورد مراجعه علماء اسلام و محقّقين مسلمان و ديگران است، و از مصادر مهمّ به شمار مي‌رود- از اميرالمؤمنين عليه السلام خطبه‌اي نقل کرده که مشتمل بر مطالب عاليه و مضامين شريفه است که البته بخش‌هائي از آن محتاج به تفسير و شرح و بيان است که آن هم کار همه کس نيست، فقط رجال و بزرگاني در حدّي از عهده بر مي‌آيند که هميشه انگشت‌شمار بوده‌اند.(3)

  اين خطبه که از آفرينش جهان و انسان شروع شده، و شأن و فضيلت حضرت رسول صلي الله عليه و آله را با جمله‌هايی بزرگ بيان فرموده است، سخن را به امتیاز نور وجود مبارک آن حضرت می‌رساند و این جمله را كه خطاب خدا به آن حضرت است مي‌فرمايد:«أنْتَ الْمُخْتَارُ الْمُنْتَخَبُ، وَ عِنْدَكَ مُسْتَوْدَعُ نُورِي‌ وَ كُنُوزُ هِدَايَتِي‌. مِنْ أجْلِكَ اُسَطِّحُ الْبَطْحَاءَ، وَ اُمَوِّجُ الْمَاءَ، وَ أرْفَعُ السَّمَاءَ ....» که از اين جمله، جامع‌تر و کافي‌تر براي معرّفي مقامات و شئون ائمه اهل بيت عليهم السلام نيست؛ خطاب خدا و اعلام و ابلاغ خدا است.

سپس مطالب مهمّي را مي‌فرمايد تا به ظهور ظاهري نور آن حضرت و اهل بيت عليهم السلام منتهي مي‌شود، و سخن به بشارت وجود حضرت صاحب الأمر مي‌رسد که مي‌فرمايد: «فَنَحْنُ أنْوَارُ السَّمَاءِ وَ أنْوَارُ الارْضِ، فَبِنَا النَّجَاةُ، وَ مِنَّا مَكْنُونُ الْعِلْمِ، وَ إلَيْنَا مَصِيرُ الاُمُورِ، وَ بِمَهْدِيِّنَا تَنْقَطِعُ الْحُجَجُ، خَاتِمَةُ الائِمَّةِ، وَ مُنْقِذُ الاُمَّةِ، وَ غَايَةُ النُّورِ، وَ مَصْدَرُ الاُمُورِ» می فرماید: ما نورهای آسمان و زمین هستیم، راه نجات در پیروی از ماست، سرمنشأ علم ماییم و عاقبت امر به سوی ماست. به مهدی ما حجّت ها تمام خواهد شد، همو که آخرین ائمه است و نجات دهنده امّت.

 اين خطبه و اين جمله‌هاي زرّين و نوراني و معرفت‌آفرين را كه مثل مسعودي آن را از حضرت صادق علیه‌السلام از آباء بزرگوارش از امیرالمؤمنین علیهم السلام روایت نموده است و بر آن اعتماد و استناد كرده است، باید تعلیم نمود، و قدر جمله‌های زرّین و معرفت‌بخش آن را گرامی داشت؛ و درس‌ها و پيام‌هاي بلند اين جمله‌ها که تا قيامت، همه را مخاطب قرار مي‌دهد بدانند و اهل بيت عليهم السلام را بشناسند و سزاوار است اين جمله‌ها را که مسعودی این شخصیت بزرگ مطّلع به تاریخ و آثار روايت نموده است، همه حفظ کنند و به فرزندان خود بياموزند.

پی نوشت ها:

 مستدرك الوسائل، جلد 12، باب 31،‌ حديث 14094.

2. بحار الأنوار، جلد 26، باب 5، حديث 47.

3. مروج الذّهب مسعودی، ج1، ص24-22.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha